Geboortekaartje op maat voor Joah

Geboortekaartje op maat voor Joah detail ak

3 keer is scheepsrecht! Wat een ontzettende eer om gevraagd te worden om ook het geboortekaartje op maat van een broertje of zusje te mogen ontwerpen. Voor dit mooie gezin mocht ik voor de 3e keer aan de slag. Na de trouw stationary en het geboortekaartje voor hun eerste zoon mocht ik nu opnieuw iets moois ontwerpen voor een baby broertje!

Geboortekaartje op maat voor Joah totaal

 

Geboortekaartje op maat

Zoals bij elk geboortekaartje op maat project begint het bij de wensen van de ouders. Omdat visualiseren vaak eenvoudiger is dan je wensen in woorden te omschrijven, vraag ik altijd naar een moodboard / aantal plaatjes met dingen die jullie mooi of belangrijk vinden. Uit zo’n moodboard haal ik de grote lijnen voor het ontwerp en vaak ook al een favoriete kleur.

In dit geval kwam de wens voor een dier en de geometrische vorm sterk naar voren. Maar er zat ook nog een heel andere richting in de beelden die ik kreeg toegestuurd. Dit neem ik allemaal mee in de eerste schetsen die ik maak. Hieronder een voorbeeld van hoe dat er uit ziet.

geboortekaartje op maat Joah
Eerste voorstellen voor het geboortekaartje op maat voor Joah

Als je een geboortekaartje op maat bestelt maak ik altijd een aantal verschillende opzetjes van  alle richtingen die ik tegenkom in een moodboard. Op deze manier wordt vaak snel duidelijk waar jullie echt blij van worden en komen we snel tot jullie droomkaart!

Maak het persoonlijk!

geboortekaartje op maat voor Joah detail vk     geboortekaartje op maat voor Joah sluitzegelgeboortekaartje op maat voor Joah detail ak

 

 

 

Zo werd het voor het geboortekaartje van Joah al snel duidelijk dat er een olifant op het kaartje moest komen. Ook deze keer kozen ze voor hetzelfde lettertype als op de trouwkaart en het geboortekaartje van Thobin. Zo ontstaat er een mooie lijn en herkenbaarheid tussen de kaartjes. Het kaartje van grote broer Thobin had een vogeltje en dus komt ook op het kaartje van Joah een vogeltje terug. In het patroon op de olifant verwerkte ik een hartje. Om het net even anders-dan-anders te maken ‘loopt’ de olifant van de voorkant naar de achterkant van het kaartje door.

Als materiaal kiezen zijn ouders voor lekker dik kraft karton (440 gram). Omdat ze het nog lastig vinden kiezen tussen een witte opdruk of donkerblauw laat ik een drukproef maken met beide kleuren er op zodat ze goed kunnen beoordelen wat hun favoriet is. Om het kaartje helemaal af te maken komt er ook nog een sluitzegel met een kleine hint naar het kaartje. En zo werd ook dit weer een heel persoonlijk geboortekaartje voor dit lieve gezin!

Wil je ook een geboortekaartje wat echt uniek is en helemaal van jullie? Lees alvast dit artikel met tips: 5 tips – voor een uniek én persoonlijk geboortekaartje!

Ook een grafisch olifant geboortekaartje voor jullie lieve dochter of zoon? De kaart is nu beschikbaar in de webshop!