Geboortekaartje Jona

geboortekaartje Jona met walvis Portfolio bij Bis

Dit is het allereerste geboortekaartje dat ik ontworpen heb, voor mijn zoon Jona. Voordat hij werd geboren dacht ik nog zeeën van tijd te hebben om zijn kaartje te ontwerpen. Ik was immers pas 6 maanden zwanger, en veel verder dan wat experimenteren met lettertypes en de verschillende namen die we in gedachten hadden was ik nog niet gekomen. Maar toen was hij daar ineens! Geboren na 26 weken en 4 dagen, veel te vroeg en ontzettend klein. Al snel besloten we dat, ondanks zijn nog onzekere toekomst, hij zeker een geboortekaartje verdiende!

Waar het me tijdens mijn zwangerschap niet lukte om inspiratie te vinden voor zijn kaartje, kwam het ontwerp nu zomaar boven borrelen. De combinatie van zijn naam en zijn tijdelijke warme huisje (couveuse) maakten de keuze voor een walvis mooi symbolisch. Om het kaartje net even anders dan anders te maken, plaatste ik de walvis niet midden op het kaartje maar ‘zwemt’ hij over de voor én achterkant van de kaart.

De naam Jona heeft in het Hebreeuws de betekenis ‘duif’ en dus kreeg ook dit dier een plek op de kaart. Op de achterkant van de kaart staat de tekst van het liedje Jona in de wallevis.

Met Jona kwam alles goed en als bonus werd ook een nieuwe liefde geboren ♥!

Portfolio bij Bis geboortekaartje walvis voor Jona 2 geboortekaartje Jona detail duif

Wil je meer lezen over Jona >> klik hier
Ook helemaal verliefd op deze leuke walvis? Bestel de kaart hier!